cununie-mainimg

Cineva a spus odată că putem împărți timpul vieții noastre în timp mare și timp mic. Și spunea că timpul mic este cel pe care îl petrecem fără să băgăm prea bine de seamă, ostenindu-ne pentru diverse lucruri care contează mai puțin. Timpul mare însă, ar fi atunci când facem ceva cu adevărat important pentru noi, pentru devenirea noastră, sau pentru cineva drag nouă.

Aici la Biserica Albă, preoții slujitori, corul, comunitatea, înțelegem momentul Tainei Cununiei ca făcând parte din acest timp mare. Un moment care îi definește și pe cei care primesc Taina, dar și pe cei prin care o primesc. De-a lungul anilor, felul în care ne-am raportat la momentele tinerilor ce s-au căsătorit aici, a ajuns să ne definească. Delicatețea cu care ne-am obișnuit să vorbim, să pășim și să cântăm în aceste momente, ne urmăresc nu doar în timpul slujbei, ci și în aprecierile venite – peste ani – din partea celor care s-au cununat în această biserică.

Dumnezeu este El Însuși delicat. Un „drăguț”, cum ar spune unii părinți ai Bisericii. Și ne dorim să păstrați în suflete această imagine a Lui, de prieten blând, de părinte iubitor și de partener vesel de viață, până în veșnicie.

Ca să fiți pregătiți pentru Taina Căsătoriei, va trebui să ne vizitați în prealabil.

Vă mai spunem de pe-acum că vă puteți programa pentru zilele de sâmbătă și duminică din an (excepție cele în care nu se fac nunți, specificate în calendarul ortodox), de la ora 13.00, din oră în oră, până la ora 20.00. Vom avea așadar la dispoziție o oră în care să vă facem fericiți.

Corul nostru participă la toate slujbele de acest fel (cu puține excepții în cazuri speciale), astfel că fundalul muzical va fi unul de excepție.

Veți avea nevoie de certificatul de căsătorie, de două lumânări și de nașii care le vor purta, de două verighete pentru logodnă, de puțin vin și de un mic pachet de pișcoturi (pentru oficierea slujbei).

 

Vă aşteptăm cu drag!


Slujba Cununiei

Sfânta Taină a Cununiei - consideraţii teologice