EXCURSIE BISERICEASCĂ ÎN NORVEGIA

posted in: Evenimente | 0

mainimg-evnorvegia

În perioada 2-4 mai 2014, cu binecuvântarea PF Parinte Daniel, preoţii şi corul Bisericii noastre au efectuat o deplasare în interes misionar pentru comunitatea de români din Stavanger, ca urmare a invitaţiei făcute de PS Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord.

Între activitaţile la care ne-am bucurat să luăm parte se numără:

- participarea la viaţa liturgică (Sfânta Liturghie, Vecernie, Taina Sfântului Botez);

- participarea la simpozionul organizat de Episcopia Română a Europei de Nord, intitulat: Sfinţii Martiri Brâncoveni - Marturisitori ai credinţei ortodoxe şi promotori ai culturii româneşti (Pr. Mihail-Simion Sasaujan: Sfântul Domnitor Martir      Constantin Brâncoveanu - protector al vieţii bisericeşti şi al culturii teologice din Ţara Românească, Diac. Ioan-Alexandru Alexandri: Stilul psaltic tradiţional românesc din perioada brâncovenească evidenţiat în Catavasiile Floriilor),

- susţinerea de concerte: Lumina Învierii (conţinând piese cu tematică pascală) şi Concert tradiţional românesc (coriştii fiind costumaţi în straie populare).

Credem că această experienţă misionară a reprezentat o ocazie aparte de îmbogăţire duhovnicească şi de intensificare a vieţii spirituale a noastră şi a credincioşilor români din Norvegia.

 

Mihai Grigoraş

camera-blackPOZE EVENIMENT

Lasa un raspuns