RECEPŢIE LUCRĂRI RESTAURARE ICONOSTAS

posted in: Evenimente | 0

mainimg-receptie-finala-restaurari

În data de 8 iulie 2016, a avut loc recepția finală a lucrărilor de restaurare a iconostasului, anvonului, tronului arhieresc, tetrapoadelor și stranelor pentru cântăreți de la Biserica Albă. Lucrările au fost efectuate pe parcursul anilor 2014-2016, de firma IORUX TRADE SRL, condusă de restaurator dr. Sultana Polizu. La recepție au luat parte reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, Comisiei de Pictură a Patriarhiei Române, profesori universitari de la Universitatea de Arte din București, autorii proiectului, membri din echipa de restauratori, preotul paroh și un membru al consiliului parohial. Lucrarea a fost apreciată cu nota maximă.

Pr. Mihai Săsăujan


Catapeteasma noastră nu mai este a noastră. Tocmai am dăruit-o copiilor, nepoților și strănepoților noștri. Un dar de suflet, cu miresme din trecut, cu o poveste ca un basm. Când reușim să reparăm ceva vechi, să salvăm ceva ce poate părea nepotrivit cu vremea noastră, nu economisim bani, ci suflet. Probabil că peste vreun veac această „tâmplă” va hrăni sufletul cuiva flămând de sens. Vechii meșteri emană prin ea până la noi iubire de frumos, iar ctitorii ei ne aduc în față fără niciun dubiu dragostea de Dumnezeu a unei generații, strânsă într-un mănunchi auriu, presărat cu chipuri de sfinți.
Mulțumim prietenilor noștri de la „IORUX RESTORATIONS, Laborator conservare-restaurare pictură”, care au dăruit și ei propriilor copii o moștenire de mare preț. „Rucodelia” lor va muia cu siguranță sufletul cuiva, cândva, când noi cei de acum nu vom mai umbla prin aceste locuri
Recunoștința noastră se îndreaptă astăzi către ctitori, restauratori și donatori deopotrivă. Ne dorim mult ca mesajul acestei frumoase străluciri să treacă dincolo de constatarea unei valori materiale, și să se traducă prin îndemn la meditație, la rugăciune, la restaurarea propriei noastre străluciri interioare cu ajutorul „Restauratorului Hristos”.

Diac. Ioan Alexandru Alexandri


Ne bucurăm din suflet pentru "Rucodelia" noastră în care am pus mult suflet și multă pasiune! Și noi mulțumim prietenilor noștri de la Biserica Albă pentru o colaborare absolut minunată, pentru răbdarea și înțelegerea de care ați dat dovadă pe parcursul ultimilor doi ani!

Restaurator dr. Sultana Polizu

camera-blackPOZE EVENIMENT
camera-blackPOZE "INAINTE-DUPA"

Lasa un raspuns